b.com logo  Booking.com Award​​

dkflag​  ukflag

Husets historie

Igennem tider er Vestergade 3 blevet benyttet til en række forskellige ting. I slutningen af 1800 tallet havde Kurvemager Kirsten Marie Terkelsen dukke og barnevogn udsalg. På dette tidspunkt boede hun på 1 sal i huset. Senere blev første salen ombygget til pensionat/klubværelser på 1 og 2 sal.

Efter Antikvitetsforhandler Eckhart Druse i 20érne købte ejendommen blev der mælkeudsalg her i nr. 3 og sæbeudsalg i nabo ejendommen (nu turistkontoret).

I 1929 blev der givet tilladelse til at åbne restaurant i stueetagen (se panelerne under bindingsværket) og Centralcafe ´en så dagens lys og blev således sammen med værelserne nu til "byens hotel".​

Eckhart Druse byggede baghuset (Det grønne hus) og drev derfra sin antikvitetsforretning.

Huset er hovedsagligt bygges af gamle munkesten som Eckhart Druse skaffede fra ombygning af hjørneejendommen Brogade/Torvet.

Eckhart Druse testamenterede i 1962 Vestergade 1, og 3 samt villaen i baghaven til Køge Kommune med den klausul at overskuddet af driften skulle gå til et legat til Køge Gymnasium.

Ejendommen er efterfølgende bygget om, sikkert af flere omgange. Og har nu i 2013 fået en væsentligt opløftning i det, den mere end 100 år gamle gulvkonstruktion i stueetagen er totalt udskiftet.

Efter århundredets største ombygning i Vestergade 3, fremstår stueetagen flottere end nogensinde.

​​

Centralhotellet  -  Vestergade 3, 4600 Køge ​  - facebookikon Følg os på Facebook  -  Telefon: 5665 0696  -  E-mail: info@centralhotellet.dk  -  CVR: 34935238  -  sekontrolrapport

Find os her