​Centralhotellet

Husets historie

Gennem tiden er Vestergade 3 blevet benyttet til en række forskellige ting.


​I slutningen af 1800 tallet havde Kurvemager Kirsten Marie Terkelsen dukke og barnevogn udsalg. På dette tidspunkt boede hun på 1 sal i huset. Senere (i 1920) blev første salen ombygget til pensionat/klubværelser på 1 og 2 sal.
​Engang i tyverne købte den senere så kendte antikvitetshandler, Eckardt Druse, Vestergade 1-3. Nr. 3 (Centralhotellet) havde dengang 12 værelser, der blev udlejet som klubværelser.
​Ud mod Vestergade var der et mælkeudsalg i nr.3, og i nr. 1 (nu turistkontoret) lå Schous sæbehus, som blev drevet af Louise Druse, født Bärenholdt.​

I februar 1929 fik Ida og Peter Sivertsen bevilling til at drive restaurant, så de lejede nr.3 af Druse, og her startede de “Centralcafeen”. Værelserne blev udlejet til pensionærer, der med fuld pension betalte 6 kr. pr. uge.

​Efter krigen var bygningen meget nedslidt, og Ida og Peter Sivertsen havde ikke lyst til at fortsætte.
​I november 1949 købte Jenny og Aksel Johnsen, den nedslidte forretning, og de gik omgående i gang med en nødtørftig renovering. Facaden var slemt medtaget, med afskalninger og revner i pudset, så den blev repareret. Aksel Johnsen havde fået fat i en stor spand maling, der var stærkt blå, så facaden fik sig en ordentlig omgang. Tjeneren mødte et par dage efter med en sortblå tommelfingernegl, og da en af gæsterne spurgte ham om han havde malet facade, svarede tjeneren at det var forretningens logo, så fra den dag blev restauranten kaldt “Den blå negl”.

​I midten af halvtredserne lod Johnsens forretningen renovere med nutidige toiletforhold, koldt og varmt vand på alle værelserne, og samtidig skiftede hotellet navn til “Centralhotellet”.

​Jenny og Aksel Johnsen drev hotellet til juni 1985, hvorefter Lis og Per Sivertsen købte det. Per Sivertsen havde været ansat på Centralhotellet i 15 år, og var brodersøn af hotellets grundlægger Peter Sivertsen. Det nye værtspar fortsatte renoveringen, så hotellets 14 værelser nu er fuldt moderne, til glæde for de mange turister, der benytter det centralt beliggende hotel.

Ejendommen er efterfølgende bygget om, sikkert af flere omgange. Og fik i 2013 en væsentligt opløftning i det, den mere end 100 år gamle gulvkonstruktion i stueetagen er totalt udskiftet. Hovedparten af værelserne er opgraderet, vi har nu 6 værelser med eget bad/toilet.

Siden er resten af værelserne løbende blevet renoveret, det sidste afsluttet i januar 2019, så nu har alle 16 værelser fået en opgradering.

​Den 1. juni 2023 blev Centralhotellet opkøbt af mor og datter, Mitzi og Sophie Hammersholt. 

Følg med på Facebook

Følg os og få større indblik i vores hverdag og meget mere.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Centralhotellet

Vestergade 3, 4600 Køge

Klik her for rutevejledning

CVR: 42597732

Kontaktoplysninger

Telefon: 56 65 06 96

E-mail: info@centralhotellet.dk

Telefontider

Mandag - fredag:
​09:00 - 14:00

Lørdag:

10:00 - 14:00 

Søndag: 

Telefonen er lukket