​Centralhotellet

Husets historie

Igennem tider er Vestergade 3 blevet benyttet til en række forskellige ting. I slutningen af 1800 tallet havde Kurvemager Kirsten Marie Terkelsen dukke og barnevogn udsalg. På dette tidspunkt boede hun på 1 sal i huset. Senere (i 1920) blev første salen ombygget til pensionat/klubværelser på 1 og 2 sal. 

Efter Antikvitetsforhandler Eckhart Druse i 20érne købte ejendommen blev der mælkeudsalg her i nr. 3 og sæbeudsalg i nabo ejendommen (nu turistkontoret).

I 1929 blev der givet tilladelse til at åbne restaurant i stueetagen (se panelerne under bindingsværket) og Centralcafe ´en så dagens lys og blev således sammen med værelserne nu til "byens hotel".​

Eckhart Druse byggede baghuset og drev derfra sin antikvitetsforretning.

Huset er hovedsageligt bygget af gamle munkesten som Eckhart Druse skaffede fra ombygning af hjørneejendommen Brogade/Torvet.

Eckhart Druse testamenterede i 1962 Vestergade 1, og 3 samt villaen i baghaven til Køge Kommune med den klausul at overskuddet af driften skulle gå til et legat til Køge Gymnasium.

Ejendommen er efterfølgende bygget om, sikkert af flere omgange. Og fik i 2013 en væsentligt opløftning i det, den mere end 100 år gamle gulvkonstruktion i stueetagen er totalt udskiftet. Hovedparten af værelserne er opgraderet, vi har nu 6 værelser med eget bad.

Siden er resten af værelserne løbende blevet renoveret, det sidste afsluttet i januar 2019, så nu har alle 16 værelser nu fået en opgradering.

Følg med på Facebook

Følg os og få større indblik i vores hverdag og meget mere.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Centralhotellet

Vestergade 3, 4600 Køge

Klik her for rutevejledning

CVR: 42597732

Kontaktoplysninger

Telefon: 56 65 06 96

E-mail: info@centralhotellet.dk

Telefontider

Mandag - søndag:
​10:00 - 17:00